Selasa, 9 Jun 2015

KITAB TAMADUN MELAYU DARI THE PATRIOTS!

PRE-ORDER KITAB TAMADUN MELAYU KINI DIBUKA.
The Patriots menerbitkan kitab kami yang pertama.
KITAB TAMADUN MELAYU
Kitab ini kami abadikan di dalamnya fakta-fakta dan teori-teori sejarah yang terkini melalui kajian di dalam dan luar negara, lengkap dengan lebih daripada 60 senarai rujukan di dalamnya.
Kitab ini juga kami susun khas untuk semua mengenali Sejarah Tamadun Melayu dari aspek kronologi, linguistik, kerajaan-kerajaan yang wujud dan analisis Melayu hari ini..
Dan tiidak ketinggalan mengenai sejarah kedatangan Islam ke Tanah Melayu..
Kitab ini mengandungi 45 Bab dan artikel istimewa dari Cik Srikandi dan prodigi sejarah TP, Raja Ariff Danial.
----------
Diantara artikel yang terdapat di dalam kitab ini adalah:
1. BAGAIMANA BAHASA MELAYU BOLEH MENJADI LINGUA FRANCA.
2. TAMADUN MELAYU PENAKLUK INDIA SELATAN: SEJAUH MANA KESAHIHANNYA?
3. GAMBARAN SEBENAR PELABUHAN MELAKA.
4. MENGHANCURKAN MITOS MELAKA TUMBANG KERANA SENJATA API.
5. KAITAN TAMADUN MELAYU DAN EMAS NABI SULAIMAN.
Kitab ini juga menerangkan mengenai sejarah kerajaan-kerajaan Melayu seperti Srivijaya, Langkasuka, Champa, Chih Tu, Funan, Kesultanan Johor, Kesultanan Perak dan Kesultanan Terengganu..
Kitab ini juga menjawab beberapa tohmahan, fitnah dan penyelewengan yang dilakukan terhadap Sejarah Melayu..
----------
Pendek cerita, Kitab ini adalah kitab yang kami rumuskan dan nukilkan khas untuk semua mula mengenali Sejarah Melayu sebelum berhijrah kepada pembacaan kitab-kitab lain..
Elok untuk pembinaan asas..
Pre-order dibuka secara rasminya hari ini..
Mari pastikan setiap rumah di Malaysia adanya kitab ini.. Untuk rujukan kini dan akan datang..
- JB -

Untuk tempahan sila PM Admin The Patriots di laman ini ; https://www.facebook.com/thepatriots2020/photos/a.182165691977464.1073741828.181500092044024/381066935420671/?type=1&theater


~ASJ~

4 ulasan:

 1. Balasan
  1. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

   KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


   KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

   Padam
 2. sejarah moden dan relatip sangat muda, ciptaan para wannabes oleh mereka yg kempunan berbesar walhal dalam kekecilan

  BalasPadam

 3. ASS..WR.WB.SAYA IBU RITA TKI HONGKONG INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA MBAH GENEP,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN MBAH SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN KEBUN YANG DULUNYA SEMPAT DIGADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN MBAH GENEP,YANG MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA 4D HONGKONG KEPADA SAYA DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI SAYA SILAHKAN HUBUNGI NO HP: (-085-110-369-888-) MBAH GENEP JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL MBAH GENEP SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN SENDIRI..

  BalasPadam