Rabu, 17 November 2010

PENUNGGU STAR GATE MELALUT DI RAYA QURBAN



Salam para pembaca sekalian. Nampaknya saudara megat al jefri dari blog Kedah cyber sybury telah melalut di hari raya qurban. Nampaknya sudah terlalu jelas telahan dan tekaan kami sebelum ini bahawa mereka mahukan TAKHTA dan HARTA sultan-sultan Malaysia adalah benar!



Saudara Megat dengan megah memaparkan apa yang dikatakannya sebagai surat rasmi tuntutan keatas aset-aset dan takhta kesultanan Melaka dahulu. Saya berasa lucu bercampur kasihan dan marah dengan apa yang berlaku. Pertama saya berasa lucu kerana tuntutan yang dibuat oleh geng merong ini adalah seolah-olah mintak bulan jatuh ke riba, adakah mereka ingat dengan sekadar membuat surat rasmi kepada PM sahaja mereka akan dapat apa yang mereka mahu. Ayat yang paling menyentak jiwa saya bila membaca surat ini adalah ini: “SAYA BERHARAP DENGAN JASA BAIK YAB PERDANA MENTERI MALAYSIA AGAR MENYERAHKAN NEGARA MALAYSIA PADA SAYA...MENGIKUT HUKUM KHUTBAH WIDA NABI MUHAMMAD” Mengucap panjang saya apabila membaca surat ini. Saya pejamkan mata dan celik semula, garu sikit kepala pastu tepuk dahi kalau-kalau saya mimpi, tapi tidak rupanya. Kalaulah Pak Najib kita terlalu naif sehinggakan beliau sanggup menyerahkan negara Malaysia pada orang tua ni, maka seluruh dunia akan gempar, keluar berita utama tu!


Bukan setakat itu sahaja, malahan sejarah Turki Uthmaniah jugak mahu dipesongkannya. Sehinggakan lambang jata kebesaran kerajaan Turki dikatakan sebagai lambag kerajaan depa yang disimpna oleh RAJA DAERAH Turki Uthmaniah, Raja Daerah? Ni teori nai-nai tahap gaban dah ni. Sehinggakan seluruh dunia telah menjadi jajahan takluk keluaraga Merong. Huh..


Agaknya selepas ini Obama pun dikatakan sebagai keturunan Merong, lepas tuh Gloria Macapagal dengan Queen Elizebeth pun keturunan Merong..haha, bercampur baur lah antara Tok selampit Megat dengan Pak Dogo nai-nai dengan Tok dalang Asreemoro. Saya cadangkan kalau surat tu betul-betul sampai ke tangan PM kita agar beliau pertimbangkan supaya geng Merong ni disiasat dibawah Akta Hasutan takpun ISA, sebab tuntutan mereka ini sebenarnya kalau ikut undang-undang ada unsur penderhakaan dan pemberontakan terhadap Yang Dipertuan Agong Malaysia dan boleh dihukum dengan berat atau buang negara sama macam Chin Peng! Sekian, Wallah hu a’lam

59 ulasan:

  1. Assalamualaikum Tuan Seman,

    Saya sekarang dah naik menyampah dengan geng2 siam celup ni. Dari awal dulu saya dah pernah inform yang mereka ni semua sebenarnya bukan berjuang untuk menegakkan sejarah realiti, tapi semata2 nak dapatkan takhta yang bukan milik mereka. hanya bsandarkn khalayan mereka semata2..

    Apa pun, pada saya, mereka memang jelas dah menderhaka kepada Yang Dipertuan Agong, lebih jelas lagi, pengkhianat negara. Pelik saya, dakwa diri keturunan Raja Siam. tapi yang sibuk dikacaunya, Raja-raja Melayu. Kenapa tak hantar surat pada Raja Thailand, Bhumiphol Adulyadej tu? Bukan ke mereka kata 'Thai' yang merampas takhta 'Siam' khalayan mereka?

    Lagi satu, sejak bila bunga 'Teratai' ni jadik hakmilik mutlak Siam Sam-sam mereka? dulu, semua benda yg ada naga didakwa jadi 'bukti' sejarah mutlak mereka. sekarang, 'teratai' pulak.

    Lepas ni, kalau ada istana kat Jepun ada hiasan bunga teratai, boleh la mereka cakap Maharaja Akihito tu pun 'Raja Daerah' Siam mereka jugak!

    BalasPadam
  2. Terpanggil di sini, saya ingin menegur En Megat Jefri Kedah syburi dan yang terlibat dengan kerja-kerja Dakwah tabligh BERKENAAN pemaparan gambar pasport Hadzrat Maulauna Muhammad Illyas AsSiddiq rahm. dan cicit beliau Maulana Muhammad Saad AsSiddiq di ruang tepi Blog Kedah Cyber anda.

    Ini adalah amalan yang bercanggah dari mansyah Hadratji. Para Elders (Maulana-maulana Tabligh) amat membenci kelakuan mengambil gambar mereka tujuan dipapar di sana sini sesuka hati. Jemaah dakwah tabligh bukanlah rangkaian Jemaah UMNO,PAS,ARQAM yang mana gambar-gambar pemimpin menjadi kefardhuan di pampang di sana sini, di kitab, majalah, akhbar dan apa saja.

    Hinggakan dikhuatirkan orang Islam akan mengulangi menjadikan gambar sebagai wali Majlis akad nikah kerana ketaksuban gambar.
    Semaklah kembali Hadith Nabi saw berkaitan gambar bernyawa wahai en. Megat Jefri.

    Ingatlah anda Megat Jefri, gambar Hadzrat Maulana tersebut hanya bertujuan untuk urusan mereka perihal imegresen dan airport sahaja.

    Saya harap anda jangan jadikan Kerja Tabligh sebagai landasan memulun harta dan takhta. Sesungguhnya anda and team telah bercanggah dari mansyah Hadratji dan maksud kerja Tabligh.

    Kembalilah ke pangkal jalan.

    Ramli Sirap

    BalasPadam
  3. Kalau dah dasar 'mangkok hayun'..
    retak pulak tu..
    hmmm...

    BalasPadam
  4. Takde sape2 nak saman mereka ni ke? Naik bulu sgt. Buat report polis pun ok gak. Sekurang-kurangnya orang awam macam kita ni boleh tolong pihak berkuasa buka kertas siasatan terhadap mereka2 ni.

    BalasPadam
  5. hehe.. menarik sungguh semangat mereka nh. :D

    unik dan kelakar pn ade.

    xtau nk komen. cuma doakan agar mereka sedar apa yang telah mereka lakukan itu.

    insyaAllah

    BalasPadam
  6. “SAYA BERHARAP DENGAN JASA BAIK YAB PERDANA MENTERI MALAYSIA AGAR MENYERAHKAN NEGARA MALAYSIA PADA SAYA...MENGIKUT HUKUM KHUTBAH WIDA NABI MUHAMMAD”

    Selepas Perdana Menteri Malaysia menyerahkan Malaysia kepada keturunan Al-Merong,maka Yang Di Pertuan Agong kena lucut jawatan,sebab Nai Long Kassim adalah Maharaja Siam Syariff Alam Syah.Semua raja-raja Melayu hanya raja daerah termasuk raja Arab dan Turki jika masih ada.

    Selepas itu sejarah kena tulis balik.Siam jadi bangsa utama dan asal-usul orang Melayu.Nama 'Melayu' itu hanya ciptaan British.Bahasa Siam Kedah (sebab bahasa Siam ini tidak difahami oleh Siam Bangkok,hanya sebahagian kecil orang Melayu dan Siam Sam-sam sahaja) akan dimartabatkan.Semua warisan Melayu akan jadi milik Siam.Tiada lagi istilah Melayu.Kalau ada pun hanya untuk jaga hati orang Melayu supaya tetap menyara kehidupan keturunan mereka makan suap berak cangkung.

    Selepas Nai Long Kassim tiada nanti,jawatan Syariff Syah itu jadi milik kekal keturunan Merong selama-lamanya atas alasan keturunan alhiu bait dan mulia.Jika pakai demokrasi pun keturunan mereka akan hidup ditanggung rakyat makan suap berak cangkung.Itulah yang dikehendaki oleh mereka sama seperti orang-orang lain yang menuntut takhta raja-raja Melayu.Semua orang sedar tentang ini kerana sifat Melayu yang suka junjung raja mereka.

    Sejarah dan agama akan diputarbelitkan asalkan matlamat mereka tercapai.

    Kasihan...


    ~XXXXXXXX

    BalasPadam
  7. Amat kasihan.... tiada benci pd geng siam cadbury... tapi perasaan kasihan yg amat mendalam... KASIHANNNNNN

    berbekalkan jubah dan pengalaman di timur tengah dan sebagai seorang jamaah tabligh yg menyalah gunakan gambar di blog cybercadbury... tp dgn niat menuntut takhta... menjual pula nama Rasulullah SAW dan para ahlul bait......

    AMAT KASIHANNN

    BalasPadam
  8. Istiqhfar panjang aku bila menatap paparan puak kedahcyburi semalam.. sungguh tak lojik dan menjelekkan. Melampau sungguh. Ada ka patut depa tulis khilafah uthmaniyyah tu setakat penguasa daerah saja, geng2 cyburi yang sebenarnya menjadi khilafah memayungi ummah. Tergamak sungguh depa nak memadamkan kehebatan Uthmaniyyah di mata ummah dan dunia. keji sungguh... Insaflah

    BalasPadam
  9. tuan semantani sila delete komen di atas,xde kaitan dgn blog anda dan mgkin boleh menimbulkan fitnah

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  11. tuan rumah,tolong delete komen saya pula,nanti komen pak joe pula disangka buruk haha trimakasih kerana beri perhatian

    delete Mahadaya sekali

    BalasPadam
  12. he.. he.. komen si mahadaya yang anti ajaransesat minta tuan semantani delete 'kan'. bukan yang saya punya yer.. saja tanya..

    BalasPadam
  13. Astaghfirullah...cuba lihat komen dalam blog cyber saiburi.ada pengomen gelar tuan rumah dengan gelaran jelek sekali.

    blogger ibnu rusydi pun kena sama

    BalasPadam
  14. Biarlah perkasa...kami tak kisah sebb mereka memang xmampu nak buat apa lagi, setakat kutuk, maki hamun je yg mereka tahu. dari dulu sampai sekarang tu jelah yg mereka buat. org suruh balas hujah dengan hujah dia kutuk dan maki, tak kiralah si megat atau para pengikit dia semua sama je...:)

    ~al semantani~

    BalasPadam
  15. biasanya, orang yang tak mampu nak balas hujah dalam berdebat, diorg akan start attack peribadi lawan dia.. pasal dah habis modal nak putar alam.. mula la maki hamun, hinaan siam cadbury dia tu sume keluar..

    takde kudis pun dgn sume tu.. =) kalau boleh, banyakkan lagi maki hamun tu.. mudah-mudahan, dapat la pahala depa tu pada saya & Tuan Seman.. Insya Allah... (^__^)

    sejak zaman blog sejarahnagarakedag bongkarkan penipuan diorg pun, diorg langsung tak boleh balas hujah. nak siarkan komen dalam blog pun kecut!! takut gegar2 ayat dalam blog tu jelah yg derang boleh buat...

    tak pernah pun blog sejarahnagarakedah atau suku sakat depa macam themalaypress sanggah maklumat yg srikandi, radziee sapiee or tuan seman siarkn ttg penipuan diorg.. macam biasalah, org yang menipu, akan takut.. so, diorg jawab dgn maki hamun jelah...

    saya tak harap org macam megat or herman abdullah akan stop benda2 fitnah & memperbodohkan umat Melayu-Islam tu. org yg takde basic ilmu yg kuat mmg akan cepat terpengaruh dgn benda2 yg didgr macam menakjubkan.. macam pengikut ayah pin tu. saya cuma harap takde lagilah orang2 Melayu yg akan tpengaruh ikut benda2 bodoh macam puak anai2
    tu..

    p/s: lepas ni, herman themalaypress boleh berangan jadik PM negara Kedah-Cadbury Sam-sam, Megat cybersyburi boleh tuntut jawatan mufti, & che wood penjilat boleh lobi jawatan SU sulit Tuanku Maharaja Besar Nai Long Kasim... (^__^)

    BalasPadam
  16. apa agaknya S.U. PM, KM Melaka & MB Selangor buat bila dapat surat depa tu yek?

    1) menggeletar satu badan sebab takut kena tulah dengan titah Tuanku Nai Long Kasim. then buat memo kpd YAB PM minta buat meeting tergempar supaya dipercepatkan penyerahan Malaysia kepada puak2 Siam-Cadbury;

    2) e-mailkn surat tu pd semua staff JPM sbg santapan lawak di pagi hari, untuk buat gelak2 & gurauan masa minum pagi;

    3) tak sampai pun kat tangan S.U., cuma sampai kat tangan kerani opis jek. kerani pun leh cakap "ada jugak manusia samdol macam ni kat mesia. drpd aku kena marah ngan bos pasal benda2 remeh camni, baik aku bagi kat anak aku. suro dia cek contoh karangan surat yg teruk. jangan wat karangan camni masa UPSR. bukan takat gred E, gred F pun tak lepas"

    Huhu... (^__^)

    BalasPadam
  17. Salam...

    aku ni x sabar betul nak tggu surat kedua dari Tuangku Nai... hmmm.. nak check sat dlm blog cybercadbury Tuangku megat..... mugkn dah kuar kot.... hehehehe

    BalasPadam
  18. Salam
    saya belum pernah mengikuti kedah cybersburi nih.tp bila dibaca artikel disitu..
    amatlah mengejutkan lagi mengelirukan..

    BalasPadam
  19. mnyampah tgk blog diorg tu..over...byk perencah perisa utk naikkan diri sendiri..klau gila sgt nak tuntut malaysia..pergi lah mintak kat albania.australia..mana lagi spain ke german ke..x pon hantar la surat dia tu kat queen elizebeth london tu

    BalasPadam
  20. pelik jugak.. nai-nai dok highlightkan keturunan dari sultan madzaffar shah atau long jaafar, iaitu kononnya maharaja, yamtuan dan sgala ntah apa2 lg gelaran Siam Islam terakhir. tapi dalam surat tuntutan, depa cuba mengikut kronologi sejarah melayu dalam buku teks iaitu berdasarkan sultan melaka terakhir iaitu sultan mahmud shah. macam ni marah la raja norjan shah, pasai dia pon keturunan sultan mahmud shah jugak tp mujur dia cuma nak melaka saja. mungkin boleh kowtim nnt la kot.

    ish.. ish.. ish... lg pelik bila surat tu dihantar kpd 3 org tertentu saja. awat tak hantar kpd majlis raja-raja melayu, raja thai, perdana menteri australia, new zealand, pm turki, raja albania, presiden indonesia, filipina, atau sultan brunei ka. kan tu pon wilayah jajahan Siam Nai-Nai jugak. kalao dpt malaysia saja, mana nak gah.

    BalasPadam
  21. pencinta kebenaran27 November 2010 8:50 PTG

    dlm dunia ni kan ada x kawasan yg masih x diduduki mana2 negara?? klau x da..bagus..di alu2 kan si anai2 ..megat n the gang bungkus kain baju pegi la kat tmpat tu..buat negara sendiri...perintah dan kita tgk apa hasilnya org yg pandai ckp ni

    BalasPadam
  22. pirahhhh...MerahSilu,semantani,srikandi,mahadaya,blok negara kedah..dll sewaktu dgnnya...klau hampa betui pi la repot polis,jd jaguh siber aje dan juai buku...kotee hampa ,cakap pandai,ang tengok org kola kedah...dia nak katok org,x cakap banyak...rmai dah kena penagan kami...tanya la org utara..geng kola mmg ganas...nak tau p langgar anak depa...satu daerah mesti tuil mai...tu baru brani...ni kokok dlm blok...sapa pun bulih...bukti sejarah konon..sekarang satu malaysia dah tok nadoq oi...bingung ni 99999 jenis..termasuk hampa semua la...

    BalasPadam
  23. APA KHABAR SEMAN,NAK CAKAP SEJARAH MELAYU?NAK JAGA TANAH MELAYU?BETUIKA?PONDAN TUA TUA NAK JAGA NEGARA,LEBIH BAIK JAGA LORONG HJ TAIB..NAK JAGA KETUANAN MELAYU?BENIH MATI PUCUK,NAK JAGA LAGU MANA?JAGA PUCUK KITA DULULA..KAMU TAK MALUKA KAT JIRAN JIRAN TAMAN?SEDARLAH DIRI TU,AKU TAU LA PONDAN MMG AYAT POWER..PEMBACA BLOK SKALIAN JGN DOK KENA TEMBERANG PONDAN NI,X PALAH,NABI X NGAKU UMAT,PM NGAKU RAKYAT KIRA OK LA..BUATLAH KERJA BAIK BAIK..CAMANA NAK BERSIHKAN LORONG DAN LURAH SEMPIT YG ADA GAY,HOMO DAN LESBIAN ...BERTAUBATLAH....

    BalasPadam
  24. Tanpa Nama 21:28 & 19:51 = Bacul!!!!!! Kutuk saja pandai. Bukannnya nak berkongsi pandangan membina. Bacul = pi berambus

    BalasPadam
  25. Tanpa Nama: 19:51 bertaubatlah hang... hang kata nabi X ngaku umat X palah. hang ni waras ke dak haa... ada ka patut kata kalau PM ngaku rakyat lebih mulia dari nabi ngaku umat..waras ke dak hang ni.. bodoh piang.. hang sanggup jadi hamba pencacai manusia dari jadi hamba yang patuh kepada nabi dan taat kepada Allah. keji sungguh..

    BalasPadam
  26. YELAH MMANG NABI TAK MENGAKU UMAT KALAU MAIN PINTU BELAKANG..HANG PAHAM DAK AYAT DIATAS MAIN SONDOL JE SEMAN....ORAK BELAJAR TULAH NAMPAK GOBLOG...PERANGAI KAU MACAM...WAJA ALAHUM MIN HUMURRODAH WAL QHONAZIR,WA ABADAT TOGHUT,ULAIKA SYARRUM MAKANAH,WAADOLLU AN SAWA ISSABILA...MU TERJEMAH SENDIRILAH...TENGOK PERANGAI KERA DAN BABI MACAMMANA?MACAM HANG LA TAK BLEH TERIMA KENYATAAN...NAI YI ,PEIYI SUTTEDI..VERSI TAMIL.

    BalasPadam
  27. Ha geng kola memang ganaih. Aku tau la aku dok area2 situ. Ganaih saja tapi bodo wat pa. Geng Kola ka Tiga Line ka hampa semua bodo.Yg hampa katok org melayu. org cina hampa pi ligan jilat pungkoq tolong tangkap ikan. Geng Kola ka,Geng Pendang ka, Geng Simpang Kola ka,Geng Tlaga Maih ka smua tu dh lepaih dh woi. Tu zaman stesen baih baru stesen baih lama la. Dh roboh dh pun.

    BalasPadam
  28. HANG TAU PUN ANJING,AKU RASA HANG DAH KENA DENGAN KAMI NI..TU HANG BEBULU KAT ORANG ORANG KOLA....KAMI KEJA TANGKAP IKAN KAT CINA,MELAYU SEBAB HAMPA JADI BARUA BELA CAYANUN ALIFF .BANTUAN HAMPA BAGI KAT DEPA...KAMI TANGKAP IKAN AMBIL AIR KENCING CAYANUN ALIF BOH DALAM IKAN..HAMPA PULA BELI MAKAN...KAH..KAKAKA..1 MALAYSIA

    BalasPadam
  29. xtau plak orang kola kuat menggelabah

    BalasPadam
  30. geng kola bodo piang. harap guna nama tok wan hampa saja gah. anak cucu cam haram teloq x dak bg cina simpan. ptuiiii...

    BalasPadam
  31. Klu hampa nk tau geng kola brani kt k.kedah ja. Turun a.staq kna gempaq kecut teloq teketaq-ketaq teghuih mangaku dok Yan. Huahh...huahhh. Samseng taik kucin....dah la bodo, miskin plak tu....
    Skali bleh turun a.staq jakun nk mampoih...

    BalasPadam
  32. subhanallah...

    Dah lama tak bukak koemen posting ni rupanya ada jugak geng merong yang panas ya..;)

    YELAH MMANG NABI TAK MENGAKU UMAT KALAU MAIN PINTU BELAKANG..HANG PAHAM DAK AYAT DIATAS MAIN SONDOL JE SEMAN....ORAK BELAJAR TULAH NAMPAK GOBLOG...PERANGAI KAU MACAM...WAJA ALAHUM MIN HUMURRODAH WAL QHONAZIR,WA ABADAT TOGHUT,ULAIKA SYARRUM MAKANAH,WAADOLLU AN SAWA ISSABILA...MU TERJEMAH SENDIRILAH...TENGOK PERANGAI KERA DAN BABI MACAMMANA?MACAM HANG LA TAK BLEH TERIMA KENYATAAN...NAI YI ,PEIYI SUTTEDI..VERSI TAMIL.

    Baik sungguh perangai anda ye, saya tak mau tuduh siapa anda, tapi saya tahu...nak kutuk orang tapi tak berani letak nama, lepas tu cakap orang tak dak kotee, akai ada ka?

    macam ni ke guru agama anda ajar? buruk sungguh perangai anda! semoga Allah membalas kata-kata anda 10 kali ganda...anda kononya orang beragama tetapi kata-kata anda sangat busuk sekali! sungguh besar fitnah anda kepada saya! Pondan, Gay, main belakang, babi, beruk...apa semua ni! layakkah anda menjadi pengikut nabi muhammad atau Ahlul bait jika mengeluarkan fitnah yang begini besar!!

    Andalah yang perlu bertaubat, kerana dosa anda memang nyata disini!

    layakkah kaum anda menjadi khalifah jika begini busuk perangai anda? seumur hidup saya tak pernah saya mendengar mana-mana sahabat nabi, khalifah atau nabi muhammad sendiri mencarut seperti anda!

    Al-semantani

    BalasPadam
  33. SAYA HANYA MBACA DAN MGIKUTI DA MMIKIR..SAYA AKAN TOLAK YANG OVER DAN TIADA ADAP..

    BalasPadam
  34. KITA BCAKAP PASAI HAL2 MELAYU ADAKAH PERLU MRENDAHKAN2 DAN MHINA ORANG LAIN?DAYA BACA BYK BLOGERS SERJARAH TKLA BLOGER2 SALIBNG MERENDAH2 KAN BLOGER LAIN TOLAK LA DLM POLITIK LANI.LECEHLA MELAYU SUKA MJATUHKAN MELAYU LAIN..NI LA PUNCA TAMADDUN MELAYU DULU JATUH.

    BalasPadam
  35. menyampah saya nak komen pasai si megat biol ni. konon nya kesultanan Kedah ni semuanya palsu dan yang betoi hanya pendapat dia. guna ayat power macam arab yang bunyi 'ana', 'ante' tapi perangai mcm yahudi mabok.

    BalasPadam
  36. Jangan layan bro.....delete jer orang-orang tak bertamadun ni mana ada keturunan yang baik! kih3!

    BalasPadam
  37. It's an operation panel which will tailor or personalize your training by either modifying the incline or maybe the resistance as it spins.

    Here is my page; http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/reviewing-bowflex-selectt...

    BalasPadam
  38. Tony suggests working with just one making sure that you
    may hold up with your cardio intensity.

    my blog post - adjustable dumbbells reviews

    BalasPadam
  39. They may be a breeze to work with which means you will would like to rely on them and workout.


    Also visit my blog http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/dumbbell-sets/

    BalasPadam
  40. Instruction with dumbbells will provide you with a more
    sensible strength gain that should be useful in
    serious life.

    Also visit my web blog ... adjustable dumbbells

    BalasPadam
  41. With the Bowflex TreadClimber, your training could become
    far more productive.

    Feel free to visit my web-site: best adjustable dumbbells

    BalasPadam
  42. As a substitute of weights the unit employs Electrical power Pods which surrender to
    210 kilos of resistance.

    My page; http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/adjustable-dumbbells/

    BalasPadam
  43. A person's legs are noted as one of the more noticed features on the human body as well as leg press is an excellent approach to shapelier legs.

    Here is my web site www.getfitnstrong.com

    BalasPadam
  44. Like a sufferer of serious back again suffering, I have attempted a
    whole lot of points to remedy my aching back.

    Feel free to surf to my web blog - http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/7-reasons-adjustable-dumbbell-set/

    BalasPadam
  45. Salam...
    Pada pendapat saya....hasil daripada penulisan oleh anai-anai maka timbul.mcam2 blog yang membuat artikel tentang karajaan Melayu purba di Asia Tenggara..Penulisan Cik Srikandi berasarkan sumber yang lebih tepat iaitu Prasasti yang terdapat di Ligor menunjukkan memang wujud kerajaan Melayu Purba yang hebat membayangi Angkor, Ayuthia dan sebagainya. Penggunaan nama Nai dan Nang memag wujud dan hari ini gelaran ini merupakan gelaran yang mempengaruhi golongan bangsawan di Thailand. Jadi sebagai manusia yang cuma membaca artikel di blog tidak perlu mentertawakan orang lain. Sejarah perlu dipelajari dengan roh bukan dengan akal yang pendek. Buatlah kajian dengan.mempelajari bahasa Melayu Kuno, Jawi Kuno dan lain- lain untuk memahami sejarah yang digelapkan.
    Terima kasih.

    BalasPadam
  46. You will discover several of those which might be offered within the market, and although they can be rather highly-priced,
    they do tend to perform extremely perfectly
    should you utilize them.

    Also visit my page - adjustable weights

    BalasPadam
  47. That is a person of the primary issues with physical exercises these as push-ups; backspace.


    My homepage; http://getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/dumbbells-sale-further/

    BalasPadam
  48. You can check out the DVD to learn the correct positioning to the moves.


    Look into my website; dumbbells for sale

    BalasPadam
  49. Functioning, fast going for walks, biking, and swimming
    are all excellent decisions.

    my blog post; dumbbells for sale

    BalasPadam
  50. Naturally, the outcome that you see on the infomercials can only be received by way of a regimented physical exercise and food plan program.


    Here is my website - bowflex selecttech dumbbells

    BalasPadam
  51. You could wish to rest for 30 seconds involving supersets, or you could desire to put
    30 seconds of a cardio physical exercise like action ups, jumping jacks,
    or burpees in in between.

    my website ... http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/3-great-adjustable-weights-affordable-prices/

    BalasPadam
  52. Then again, it could also be seen to be a major
    black eye for work out considering that it might seem to be that every one this exercise is getting minor influence
    on all round well being during the U.s..

    My site best adjustable weight dumbbells

    BalasPadam
  53. Adjustable cushioning is where by you are able to actually modify the amount of
    cushioning over a running deck.

    Visit my blog - click the up coming article

    BalasPadam
  54. This does not should be a challenge; all you need to do is preserve your fingers together once you grip the handles.



    Stop by my homepage sa gear dumbbells

    BalasPadam
  55. In some cases, doing work out from your home is very best
    because you can exercise at your convenience.

    Also visit my web site; http://www.getfitnstrong.com/

    BalasPadam
  56. The advantage of using circuit schooling with
    resistance bands is the fact your heart-rate continues to be elevated and
    you happen to be ready have the positive aspects
    of a cardio exercise routine though simultaneously executing your strength
    physical exercises in blend.

    Here is my weblog bowflex selecttech dumbbells

    BalasPadam
  57. While using the Bowflex Treadclimbe TC5000, a reduced influence training is done but the resistance might be adjusted in accordance with the degree suited for either newbies or
    those that are already utilised to a additional punishing regimen.


    Also visit my blog post: lifecore dumbbells

    BalasPadam
  58. Energy education is usually included as an intrinsic component of an achievable weight-loss plan.


    Here is my web-site :: click through the next post

    BalasPadam
  59. Melayu sama Melayu gaduh ka dengki ka aku x heran sgt sbb itu dah mcm 'adat' kaum Melayu jgk tapi Melayu PENGKHIANAT yg sengaja bersekongkol dgn bangsa selain Melayu utk menjatuhkan Melayu itulah SI BANGSAT PERUNTUH MELAYU. Itulah Melayu bangsat yg LEMAH JATIDIRI DAN PENGKAGUM BANGSA LAIN. Pernah bangsa lain ajak Melayu bila gaduh??

    BalasPadam